Šišanje Pasa Beograd

Srecan pas i zadovoljan vlasnik...

 Imati ljubimca, ne znaci samo hraniti ga i izvoditi u šetnje, postoje ostali aspekti brige koji, naravno, ukljucuju angažovanje. Postoji nekoliko segmenata nege koji su sastavni deo brige o ljubimcu: cetkanje, cešljanje, kupanje, šišanje... Od velikog znacaja je da se pas odmalena navukne na šišanje, jer ce kasnije to prihvatati kao normalnu proceduru i nece se buniti. Necete uspešno moci da cetkate Vašeg psa, ili mu ocistiti uši,  ako to prvi put pokušate kada bude imao godinu dana. Samim tim cete olaksati posao buducem frizeru jer ce se pas naviknuti na takvu vrstu nege.



Ucebana dlaka nije samo estetski problem. Klobuci dlake su izuzetno bolni za vašeg ljubimca, a koža ispod je podložna infekcijama. Osim infekcijama ucebana dlaka je podložna razvijanju vaši. Vaši su mali kožni paraziti bez krila i bez ociju, koje citav svoj život provedu na svom domacinu. Kratko vreme mogu da prežive i van domacina što je vrlo znacajno u prenošenju i širenju vašljivosti medu životinjama. Najcešce izazivaju izrazitu iritaciju domacina, kao i intenzivno cešanje domacina. Kod dugodlakih pasa narocito se skupljaju na "ucebanim" mestima u dlaci, i zato vlasnici dugdlakih pasa cija je dlaka sklona "cebanju" (kokeri, maltezeri, pudle, bišoni...) moraju posebno da vode racuna.




Da bi Vaš pas bio srecan i zdrav potrebno je da ga redovno vodite kod frizera na šišanje.

Ako psa smatrate kao clana vaše porodice, naravno da cete se potruditi da mu pružite ono najbolje.

Najpovoljnije šišanje pasa, bez obzira na velicinu psa cena ostaje ista. Ne dozvolite da pas pati.  Zato ako želite da Vašem  psu obezbedite zdraviji zivot i lepu frizuru znate šta Vam je ciniti.